Locaţie: Eforie Sud, jud Constanţa.
Perioada: iunie – septembrie 2023.
Informaţii: Ca şi în anii trecuţi, şi în aceastǎ varǎ vom organiza vacanţe de qigong la malul mǎrii, în staţiunea Eforie Sud. Se va practica pe plajǎ, atât dimineaţa la rǎsǎritul soarelui, cât şi seara.

Staţiunea Eforie Sud, cea mai veche staţiune de pe litoralul românesc, a fost înfiinţatǎ de boierul Ioan Movilǎ în anul 1899. Acesta, înţelegând si apreciind valoarea terapeuticǎ a nǎmolului din lacul Techirghiol, a înfiinţat, pe moşia personalǎ, o staţiune balneoclimatericǎ şi a construit primele hoteluri.

În trecut, localitatea s-a numit Carmen Sylva, pseudonimul artistic al Reginei Elisabeta (1843-1916). Din anul 1962 numele staţiunii s-a schimbat în Eforie Sud.

În anul 2021 a început o amplǎ reamenajare a staţiunii. Plaja a fost lǎrgitǎ şi faleza consolidatǎ.

În aceastǎ frumoasǎ staţiune cazarea este disponibilă exclusiv pentru practicanți (si însoțitori) într-o vilǎ dedicatǎ, aşezatǎ în partea de sud a staţiunii, în zona de case/vile particulare. Vila este la 20 metri in faţa Bisericii Ortodoxe şi 100 m de Geamie/moschee, la 700 m de plaja Moon (la sud de Capul Turcului) şi 500 m de Lacul Techirgiol (tratament /nămol).