Anul Tigrului de Apa

Vă salut dragii mei studenți, practicanți ai Școlii QilinGong!

Iată gândurile mele pentru voi în acest moment special, la început de an.

Vă doresc ca, în noul an, să atingeți realizări mai înalte și să aveți un progres real în viață. Adică, îmi doresc să fiți mai sănătoși, mai fericiți și cu bunăstare!

Dar, pentru a obține toate acestea, ar trebui să aplicați metodele și principiile noastre de qigong în viața voastră de zi cu zi, în fiecare clipă. Să le practicați cu sârguință și cu perseverență.

Anul acesta este Anul Tigrului. Cu toții ar trebui să învățăm de la Tigru: să fim inimoși și fără teamă, să avem curaj, să fim neînfricați. Când nu ai frică, ești puternic!

Acesta este un obiectiv pentru viața noastră: FĂRĂ FRICĂ!

Ceea ce vă doresc este să ajungeți la acest nivel: FĂRĂ de FRICĂ!

Un An Nou Chinezesc fericit și de bun augur!

Maestrul Lin Kai Ting

 

Hello to you, my dear students, QilinGong practitioners!

These are my thoughts for you in this special moment, when a new year begins.

I wish you in the new year to attain higher achievements, to have a real progress in life. What I mean is: I wish you to be healthier, happier and wealthier!

But, in order to reach all these, you should apply our qigong methods and principles in your daily life, moment by moment, to practice with diligence and persistence.

This year is the Year of the Tiger. We should all learn from the Tiger: to be brave and fearless, to have courage and to not be afraid. When you don’t have fear you are powerful!

This is a target for our life: NO FEAR!

My wish for you is this: to get to this level – NO FEAR!

Happy and Auspicious Chinese New Year!

Master Lin Kai Ting

 

În astrologia chineză, Tigrul reprezintă putere, pasiune și curaj. Cel născut sub acest semn inspiră respect, dar și teamă asemeni corespondentului său din lumea animală. Tigrul de apă, care va guverna anul 2022, este însă mai calm, mai intuitiv, bun comunicator și, totodată, isteț și inovativ, datorită elementului apă. Simbolistica tigrului este frecvent întâlnită în cultura chineză, precum și a țărilor din jur. Proverbele și poveștile îl au adesea ca protagonist pozitiv; Tigrul este, de regulă, regele animalelor.

Elemente ce țin de calitățile și energia tigrului le întâlnim și în tehnici de arte marțiale sau în qigong. Stilul Tigrului este caracterizat prin forţă, iuţeală, stabilitate, putere în degete, privire teribilă și o aliură semeață și impunătoare. Expresia ”gura tigrului” (Hu Kou) semnifică arcul format de degetul mare și primul deget al mâinii, un spațiul ușor curbat amintind de gura larg deschisă a tigrului. În Qigongul celor 5 animale (Wu Xing Qigong), un vechi exercitiu taoist prin care se echilibrează funcțiile celor 5 organe interne, tigrul îmbunătățește sănătatea plămânilor.

În școala Qilingong se practică Hu Kou, (ex. la ”Cămașa de fier”), cât și ”Tigrul care coboară muntele”, forma a zecea de la Yi Jin Jing. Totodată, qilinul care compune prima parte a denumirii școlii Qilingong este descris drept un animal mitic cu corp de tigru. Cumulând calitățile tigrului cu ale altor animale, qilinul este un simbol al înţelepciunii, seninătăţii şi prosperităţii.